4 tips voor het creëren van de leukste nieuwe kinderkamer

4 december 2019 | Tips | redactie

Ben je momenteel opzoek naar interieur inspiratie voor een nieuwe kinderkamer? Misschien verwacht je binnenkort een nieuwe aanwinst voor de familie of is de huidige kinderkamer toe aan een beetje vernieuwing. Lees verder en ontdek wat er niet mag missen in je nieuwe kinderkamer.

Kies voor een gietvloer

Wil je het goed aanpakken en wil je ook de vloer in de kinderkamer vervangen? Een vloer is ontzettend belangrijk voor de algehele uitstraling van de kamer. Kies voor een gietvloer in de kinderkamer. Een gietvloer is erg makkelijk te onderhouden, omdat het een vlakke vloer is. Zo kan er geen vuil komen in de voegen en blijven er ook geen vervelende vlekken over, zoals in vloerbedekking het kan geval zijn. Knoeit je kind met drinken op de vloer? Geen probleem. Je veegt het zo weg met een doekje en de gietvoer is waterdicht. Je kiest de gietvloer in de kinderkamer uit in een leuk kleurtje die past bij de rest van de kamer. Gietvloeren zijn in de meeste gevallen in alle RAL kleuren te verkrijgen.

De juiste kleur op de muren

Een goede kleur op de muur van de kinderkamer kan een wereld van verschil maken. Weet je niet goed hoe je de juiste kleur kiest? Als het een kleinere ruimte is, is het vaak beter om te kiezen voor een lichte kleur. Maar als je niet veel ramen hebt in de kinderkamer, kan een donkere kleur juist ook goed werken. Zorg in ieder geval dat de kleur van de muur niet vloekt met de vloer. Heeft je kind bepaalde wensen? Misschien wil zij heel graag roze of hij heel graag blauw. Vervolgens kan jij als ouder nog kiezen uit vele verschillende tinten roze of blauw.

Een bed in de vorm van een huis

Ben je nog opzoek naar een nieuw bed? Als je kind wat ouder is, kan je kiezen voor een bedhuis. Een bedhuis geeft een leuke uitstraling in de kamer. Ook als je opzoek bent naar een stapelbed, is dit een goede optie. Je kind zal ongetwijfeld goed slapen onder zijn of haar eigen dak.

Fleur de kamer op met lijstjes

Vind je de kinderkamer nog wat kaal en ben je opzoek naar wat decoratie? Vandaag de dag zijn er in verschillende webshops en winkels veel soorten posters te vinden. Deze posters kan je ophangen in leuke lijstjes die er vaak standaard bij zitten. Anders kan je de lijstjes los aanschaffen in de winkel. Zeker als je meerdere lijstjes ophangt, geeft het een leuk effect. Je kan spelen met kleuren en de nieuwe kinderkamer er echt mee opfleuren. Is je kind fan van een bepaald icoon? Maak je kind extra blij en kies voor minimaal één poster met zijn of haar favoriete figuur.