Een bootcamp voor je personeel: zo doe je dat!

17 januari 2020 | Tips | redactie

Fit personeel is in elk bedrijf productiever. Klinkt ook best logisch, toch? Daarom is het het investeren van tijd (en een beetje geld) meer dan waard om mensen fit te krijgen en te houden. Dat kan op een superleuke manier, die voor jou ook nog eens leerzaam is! Organiseer gewoon helemaal zelf een bootcamp voor je eigen personeel, of doe dat samen. Geen tijd om het zelf te doen? Huur er iemand voor in. Genoeg enthousiaste coaches te vinden.

Cadeautjes stimuleren

Of je het laat uitbesteden of niet, je kunt er zelf nog een extra steentje aan bijdragen om het nog leuker te maken. Door de deelnemers als beloning iets leuks te geven van je bedrijf. Zo kun je voor elke deelnemer een bidon bedrukken. Past perfect en verspreidt ook nog eens je naam. Hoppa! Hetzelfde geldt voor sportieve petten bedrukken, of activity trackers. Er is genoeg te vinden om je sportieve personeel een extra steuntje in de rug te geven. Want makkelijk is een goede bootcamp niet. Wat je natuurlijk ook kunt doen om eenheid te creëren, is sportkleding zoals shirts met je logo erop weggeven aan deelnemers.

Oefeningen

Zet je zelf zo’n bootcamp in elkaar, dan hebben we een paar goede oefeningen voor je ter inspiratie. Ze zijn simpel, maar effectief. Zoek er een paar uit en maak een lijstje voor jezelf.

  •         The Running Man: ga in een planking-positie, maar dan schuin omhoog tegen een bankje of muurtje (zoek een locatie waar dit mogelijk is!). Trek de knieën om de beurt op en doe dat vanuit je buikspieren. Doe dit elke keer een minuut, waarna je weer even rust houdt. Dit kun je rond de 2 à 3 keer doen.
  •         Squat ’n Kick: zoals de naam al zegt, ga je hierbij squatten. Maar dan met elke keer een trap wanneer je omlaag bent. Zorg dat de voeten op heupbreedte staan en de ellenbogen parallel aan je lichaam zijn. Doe 30 squats (trappen doe je met links en rechts om de beurt). Je kunt ook minder squats doen, voel dit een beetje aan op basis van de fitheid van je personeel.
  •         Lunges: velen kennen deze fijne (ahum…) oefening wel. Je neemt een grote stap en blijft staan wanneer de beide benen in een hoek van 90 graden staan. Loop ongeveer 100 meter heen en 100 meter terug, één keer. Hoe langzamer hoe beter!