Steeds meer ondernemers krijgen bedrijfshypotheek

19 december 2019 | Bedrijfsnieuws | redactie

Veel ondernemers hebben hun doelen van 2019 behaald en gaan ook volgend jaar weer voor goede targets. Soms betekent dat extra personeel, soms betekent dat nieuwe apparatuur kopen en soms betekent dat extra ruimte zoals een nieuw pand. Tot een paar jaar geleden was het voor ondernemers bijna niet te doen om een bedrijfshypotheek af te sluiten. Het was te veel risico voor banken.

Maar sinds een aantal jaar hebben steeds meer ondernemers een bedrijfshypotheek weten te realiseren. Hoe ze dat gedaan hebben? Dat vertellen we je in een nieuw artikel!

Bedrijfshypotheek afsluiten via alternatieve routes

Veel banken wilden geen bedrijfshypotheek meer aanbieden aan beginnende ondernemers. Daarom zochten partijen zoals Mogelijk, 123Vastgoedfinanciering en NIBC naar manieren om ondernemers een bedrijfshypotheek aan te bieden via alternatieve routes. Deze partijen werken middels crowdfunding.

Zo heeft Mogelijk Vastgoedfinanciering een ruim netwerk van oud ondernemers en vermogende mensen opgebouwd. Ondernemers kunnen hun zakelijke pand laten (her)financieren. De ondernemer geeft aan welk pand ze willen laten financieren en vervolgens kan het netwerk van Mogelijk een project ‘claimen’.

Voordelen voor de ondernemers én investeerders

Het fijne aan deze manier van financiering is dat (beginnende) ondernemers vrijwel nooit een ‘nee’ te horen krijgen. Er zijn altijd oud ondernemers of vermogende mensen die willen investeren in vastgoed en zo hun geld willen laten renderen. De financiering is ook vaak snel rond, waardoor ondernemers weer kunnen knallen en kunnen werken aan hun doelstellingen i.p.v. het zorgen maken over de financiering.

Voor investeerders zijn er ook voldoende voordelen. Bij verschillende platformen krijg je een rente van zo’n 4,5 tot 6%. Om het risico zo klein mogelijk te houden, staat het eerste recht van hypotheek ook vaak op de naam van de investeerder. Mocht de ondernemer om wat voor reden dan ook niet meer in staat zijn om de aflossing te betalen, dan staat de investeerder nooit met lege handen.

Heb jij een pand dat je wil laten (her)financieren? Of heb je vermogen dat je wil laten renderen? Kijk dan op de websites van NIBC, Mogelijk of 123Vastgoedfinanciering voor alle mogelijkheden.