Terrasje pakken?

18 februari 2020 | Bedrijfsnieuws | redactie

De temperaturen stijgen en de behoefte om te genieten neemt toe. Zeker als de eerste rokjesdag geweest is. Een terrasje pakken is altijd gezellig. Maar thuis wil je ook wel eens lekker hangen en ontspannen. Om in de zomer volop te genieten van je tuin moet je eigenlijk in het voorjaar al actie ondernemen. Daarom wat tips voor het zomerklaar maken van je tuin!

Een goed begin is het halve werk!

Helaas moet je toch echt eerst je handen vuil maken wil je kunnen ontspannen. Om te beginnen moet je:

  1. Tuin omspitten en onkruidvrij maken
  2. Dode takken en blad weghalen
  3. Gazon en border bemesten
  4. Terras schoonmaken
  5. Schuur opruimen/voorraad aanvullen

Dit laatste punt lijkt misschien niet zo voor de hand liggend, maar is zeker belangrijk. Als het eenmaal de tijd is om bijvoorbeeld bij te mesten wil je niet misgrijpen. En als die mooie plant ineens begint te groeien wil je die plantenringen direct plaatsen. Het zou toch zonde zijn dat al jouw harde werk voor niets is geweest en dat de boel gaat hangen of zelfs dood gaat?!

Wanneer je in het voorjaar je tuin eens flink onder handen neemt, zal dit in de loop van de zomer zeker zijn vruchten afwerpen. Tussentijdse tuinier sessies zullen een stuk makkelijker en korter zijn!

Een zaadje planten

Wanneer je een tuin hebt wil je toch niet alleen maar bestrating? Bloemen en planten brengen leven in je tuin. En als je het goed doet heb je ook het hele seizoen prachtig bloeiende planten. Het verschilt per bloem en plant wanneer je deze moet zaaien en ook het moment van bloeien kan enorm uiteenlopen. Denk daarom vooraf goed na over wat jij wilt.

Het werk gaat door

Als de zomer eenmaal in volle gang is groeit het onkruid natuurlijk ook flink door. Dat is onvermijdelijk, zelfs voor de beste hovenier. Maar een onkruidsteker maakt het je een stuk makkelijker. Zo’n handig gereedschap zorgt ervoor dat je zonder al te veel inspanningen al het ongewenste kruid verwijdert.

Proost!

Na al dat harde werken is er dan toch de tijd aangebroken om te genieten. De kleurige, en misschien ook wel geurige bloemenzee, mag bewonderd worden. En de voetjes mogen omhoog. Er is geen vuiltje meer aan de lucht, ook niet op jouw terras. Dus schenk dat kopje koffie koffie in geniet ervan. En als de middag overloopt in de avond trek dan nog een flesje bubbels erbij open. Hoe fijn is de zomer!?!