TIPS VOOR EEN AFVALBAK HUREN

4 december 2019 | Tips | redactie

Het klinkt zo simpel; een afvalbak huren voor jouw bedrijfsafval. Niets is echter minder waar: ook een afvalbak huren is tegenwoordig een enorm stappenplan waarbij allerlei keuzes moeten worden gemaakt. Bij deze geef ik een aantal tips vrij om rekening mee te houden bij een afvalbak huren.

Grootte van de afvalbak

Uiteraard hangt de grootte van de afvalbak af van de grootte van jouw bedrijf en de hoeveelheid bedrijfsafval dat jouw bedrijf produceert. De kleinste afvalbak huren wanneer jij een groot bedrijf hebt, is natuurlijk niet de verstandigste keuze. Ik schrok overigens wel van de inhoud die de kleinste afvalbak kan hebben: 240 liter! Dat klinkt erg groot in mijn optiek, maar in deze afvalbak bleken maar ongeveer 4 vuilniszakken te passen. Een voordeel van deze kleine afvalbak huren is wel dat hij door een deur past en dus binnen kan worden gezet. Vanwege de grootte zal het ook niet veel ruimte in beslag nemen. Zo kun je in ieder geval voorkomen dat voorbijgangers hun eigen afval in jouw afvalbak gooien. De grootste afvalbak die ik bij mijn afvalinzamelaar tegen kwam had een inhoud van 1700 liter. Voornamelijk grote horeca bedrijven of verzamelgebouwen zullen een dergelijke afvalbak huren. Er passen ongeveer 28 vuilniszakken in! De gemiddelde afvalbak die wordt gehuurd is die van 360 liter. Hier passen ongeveer 6 vuilniszakken in en ook deze afvalbak kan binnen worden gezet!

Voor welke soorten afval kan ik een afvalbak huren?

Voor de bedrijfsafvalsoorten restafval, papier en karton en glaswerk kan je een afvalbak huren. Dit mag echter niet allemaal bij elkaar gegooid worden in één afvalbak. Houdt er dus rekening mee dat je misschien wel drie aparte afvalbakken moet huren! Als je hier het budget niet voor hebt, kun je overwegen om als kantoor bijvoorbeeld af en toe naar de glasbak te lopen voor het glaswerk dat erdoorheen is gegaan in plaats van een afvalbak huren speciaal voor een paar flesjes glas per week.

Afvalbak legen

Bij een afvalbak huren moet er als laatste worden doorgegeven hoe vaak jij wil dat de afvalbak wordt geleegd. De frequentie van het legen varieert van 1 keer in de 4 weken naar 2 keer per week. Je kunt zelf aangeven wat jij fijn vindt. Ik vind het persoonlijk niet hygiënisch om afval een week te laten staan, dus hebben wij met het bedrijf gekozen voor iets kleinere afvalbakken die we wekelijks laten legen. Mochten we toch wat moeten krimpen in budget, kunnen wij dit gelukkig tussentijds wijzigen bij onze afvalinzamelaar. Grote aanrader om deze mogelijkheid te checken wanneer jij de keuze maakt voor een afvalbak!