Zorg ervoor dat jouw website hoger rankt in Google!

18 februari 2020 | Tips | redactie

Bovenaan in de organische resultaten staan met jouw website, wie wil dat nou niet? Hoe hoger je staat, hoe meer bezoekers je naar je website trekt. Het is alleen een best lastig klusje om daarboven aan te komen te staan. Met een goede website, relevante content en linkbuilding kom je gelukkig een heel eind!

Techniek

Een goede website is de basis. En wat er met een goede website wordt bedoeld is dat deze zich aanpast aan het apparaat waar de website mee bezocht wordt. Zo blijft je website ook gebruiksvriendelijk op je mobiel of tablet. Daarnaast is het belangrijk dat je site een beetje snel is. Trage sites doen het slechter in de rankings van Google. Men is hedendaags niet heel geduldig meer en zal daarom ook snel wegklikken bij een trage website. Wat ook heel belangrijk is, is dat je website beveiligd is met een SSL-certificaat. Hier legt Google heel veel waarde aan! Als je URL van je website begint met https in plaats van http, zit je goed.

Content

De bezoekers op je website moet je overtuigen voordat ze met jou in zee gaan. Er zijn verschillende manier over hoe je dat kunt aanpakken. Een goed verhaal op je site is daar een van. Door een aantrekkelijke tekst te schrijven en te plaatsen op je site overtuig je je bezoekers om contact op te nemen of om een aankoop te doen. Denk hierbij ook aan wie je wilt aanspreken, wie is deze doelgroep en hoe willen zij benaderd worden? Wat willen zij weten voordat zij met mij in zee gaan? Wanneer je dat allemaal hebt uitgewerkt kun je aan de slag.

Daarnaast heeft tekstuele content nog een ander doel. Dit zorgt namelijk voor hogere rankings in Google. Maar hoe zit dat precies? Nou hoe relevanter je website, hoe meer bezoek je trekt vindt Google. Dus dan verdien jij een plekje bovenaan.

Linkbuilding

Heb je alle content geschreven? Dan is linkbuilding de volgende stap! Tijdens dit proces zorg je ervoor dat zorg je ervoor dat andere relevante website naar jou gaan linken. Want als iedereen naar jou linkt, zou Google jou wel relevant vinden toch? Precies, en dan kom je sneller bovenaan te staan. Denk er wel aan dat je kiest voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, pas dan bereik je hoge posities!

Zo, hopelijk hebben we je een beetje kunnen uitleggen hoe je die eerste posities in Google nou bereikt. Denk er wel aan, dit is een heel proces en zie het als een investering. Het kan even duren, maar als je eenmaal bovenaan staat heb je er veel profijt van!